Vijf manieren om van jouw huis een thuis te maken

Vijf manieren om van jouw huis een thuis te maken

Thuiskomen. Je doet je voordeur open en stapt binnen in je huis. Maar wat maakt nu dat je jouw huis ook echt een thuis kunt noemen? Dat het meer is dan alleen maar vier muren met een dak erop. Dat deze plek niet alleen warmte en comfort, maar ook jouw persoonlijkheid ademt? In deze blog geven we je vijf fijne tips om van jouw huis een echt thuis te maken met behulp van decoratie.


1. Je huis decoreren is meer dan alleen maar wat spullen neerzetten

Van je huis een thuis maken gaat wel iets verder dan alleen maar links en rechts wat leuke decoratieve items te plaatsen. Het gaat er natuurlijk niet alleen om dat je dingen neerzet, het gaat er vooral om hoe je ze plaatst en combineert. Door goed na te denken over de plaats van bijvoorbeeld een bloemenvaas of bloempot, kun je een uitnodigende sfeer creëren. Probeer eens wat verschillende opstellingen uit en kijk wat het beste werkt voor de ruimte. En natuurlijk het beste advies: niet op elk vrij plekje hoef je iets neer te zetten. Less is more. Of nou ja, goed opgesteld en uitgedacht is more!


2. Geef elke ruimte in huis een eigen thema

Kun je moeilijk kiezen tussen meerdere stijlen die je leuk vindt? Geef dan elke ruimte in huis een eigen thema. Kies bijvoorbeeld voor een woonkamer met kleurige accenten met een mooi plaid of kussens voor op de bank en maak daarentegen een meer romantische en rustgevende slaapkamer waar je fijn kunt ontspannen na een lange dag. Een werkkamer of kantoor kan dan weer wat strakker ingericht worden met een kleurrijke poster als accent en de kinderkamers krijgen ook weer een heel eigen thema passend bij de interesses van de kinderen. 


3. Van je huis een thuis maken doe je door decoratie te gebruiken die echt bij jou of jullie past

Je huis gaat als een thuis voelen als het past bij jouw persoonlijkheid. Een heel georganiseerd persoon zal niet goed gedijen in een ratjetoe van spullen en een vrije geest wil niet gevonden worden in een superstrak interieur. Kies daarom een stijl die echt bij jou past of kies de gulden middenweg als je partner er anders over denkt. Maak het huis jullie plekje door jullie eigen verhaal te vertellen. Bijvoorbeeld door het ophangen van foto’s, kunstwerken of souvenirs van de reizen die jullie samen hebben gemaakt. 


4. Je kamer decoreren tot een warm en comfortabele ruimte

Wanneer je een kamer decoreert, zijn er verschillende mogelijkheden om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren. 


  • Decoratie aan de muur
   Hang bijvoorbeeld foto’s, een muurposter of een mooi kunstwerk op
  • Bloemen en planten
   Zelfs het strakste interieur krijgt een huiselijk gevoel door het toevoegen van bloemen of planten in een mooie glazen vaas of matchende plantenpot. 
 • Verlichting
 • Onderschat niet wat goede verlichting kan doen voor de sfeer in je huis. Gebruik naast functionele verlichting ook sfeerverlichting zoals kaarsen en warme lampen.

  • Verschillende structuren
   Een deken voor op de bank is niet alleen fijn voor de koudere momenten, de verschillende structuren van de stof breekt en voegt een extra dimensie toe aan je interieur. Dekens of kussens kun je daarnaast ook heel goed met de seizoenen aanpassen waardoor je interieur echt met je meeleeft.

  5. Maak gebruik van decoratieve items die warmte en gezelligheid uitstralen

  Een gekleurde hanglamp, een kleurrijk servies, die ene koffiemok met tekst waar je zo vreselijk om moet lachen of dat tegeltje met tekst op het toilet: ze passen bij jou. Juist met deze persoonlijke items maak jij van je huis een echt thuis. Een thuis dat jouw smaak en unieke stijl weerspiegelt en uitnodigend is voor zowel jezelf als je vrienden en familie.